Het huis van Fernand Maillaud

Fernand Maillaud was kunstschilder en kunstenaar aan het eind van de 19e, begin van de 20e eeuw. Hij is geboren in het departement de Indre en voelde zich aangetrokken tot de Creuse vanwege haar landschappen.

Fernand Maillaud kocht een stuk grond in Guéret en liet een huis bouwen dat hij  le Renabec noemde. Hij richtte er een atelier in en kwam er elke zomer regelmatig.

De erfgenamen van Fernand Maillaud openen de deuren van zijn fabelachtige huis voor u, waarin alles door hem en door zijn familie is vormgegeven. Een ware schat !

De vereniging vrienden van Fernand Maillaud werd opgericht in de zomer van 2012. Zij heten u welkom kennis te maken met deze schilder en hun passie met u te delen op deze website :  https://sites.google.com/site/amisdefernandmaillaud/home

Rondleidingen in het huis:
  • Woensdag 17 en 24 juli en 14 augustus om 14.30 uur onder leiding van Jean-Claude Bray, verhalenverteller in het kader van het festival  contes Sortilèges de la pleine lune. volwassenen: 8€, kinderen : 5€
  •  Zondag 15 september om 10.30 uur in het kader van de Europeesche monumenten dagen, toegang gratis.

 

Voor elke bezoek dient u verplicht te reserveren bij het Office de Tourisme: +33 555 52 14 29 want het aantal plaatsen is beperkt !