- Homepage
- Uit eten
Uit eten
Wilt u de regionale keuken van de Limousin leren kennen? Heeft u grote honger of gewoon zin in iets lekkers?
Kijk eens naar het aanbod van de restaurants in onze streek en geniet !
La Macarena
Cuisine traditionnelle et variée. N'hésitez pas à vous arrêter boire un verre, prendre un café gourmand, juste un dessert... Soirées à thèmes, soirées karaoké tous les samedis. Menu ouvri...
Onze partners
- Brasserie de la Plage d'Anzême - +33(0)5 55 51 07 94
- Restaurant Le Campanile - +33(0)5 55 51 54 00
- Restaurant Le Pommeil - +33(0)5 55 52 38 54
- Restaurant Le Pub Rochefort - +33(0)5 55 52 61 02
- Restaurant Le Moulin Noyé - +33(0)5 55 52 81 44
- Restaurant / Boutique produits du terroir La Boutique du Méry +33(0)5 55 81 65 06
- Restaurant Le Moderne - +33(0)5 55 52 13 69
- Restaurant Mac Donald's - +33(0)5 55 41 81 81
- Restaurant Le Fil du Temps - +33(0)5 55 62 44 08
- Collines-production confitures, coulis, pâtes de fruits - +33(0)5 55 80 25 84
- M. Simonnet - production de miel - +33(0)6 84 66 37 81
- La vitrine des artisans - produits du terroir - +33(0)5 55 81 74 67
Gastronomische specialiteiten
- "Le Fondu Creusois"
Snijdt een zachte Creusoise kaas (bijvoorbeeld deGouzon) in zeer dunne plakjes. Breng een klein laagje water met wat peper erin zachtjes aan de kook in een keramieken pan. Leg de plakken kaas en een beetje boter in het water. Laat de kaas op een zeer laag vuur smelten. Als de kaas gesmolten is voegt u een lepeltje bloem toe en een melange van een eigeel opgeklopt met twee soeplepels crème fraiche.
Blijf langzaam roeren zodat de massa homogeen wordt. Eventueel door een fijne zeef gieten.
Warm serveren in de keramieken schaal of pan, lekker met gebakken aardappelen en een omelet.
- Een Creusois
Hak twee bekers gegrilde hazelnoten fijn, meng ze met 4 bekers suiker. Klop 3 eiwitten op, voeg een snufje bloem toe en meng het geheel door de noten. Voeg 100 gram gesmolten boter toe, goed mengen. Afbakken in een niet te hete oven.
De origenele Creusois-taart werd door monikken in hete dakpannen gebakken.
Waar kunt u onze streekproducten kopen?
De winkels waar u streekproducten kunt krijgen:
- La Boutique Talents de Creuse - Saint-Sulpice le Guérétois +33 (0)5 44 30 04 53
- La Coop des Champs - Guéret +33 (0)5 55 41 19 42
- L'Office de Tourisme - Guéret +33 (0)5 55 52 14 29
Producenten
La Ferme du Grand Verger - Ajain 05 55 81 89 58 - meat
L'escargotière Creusoise - Glénic 05 55 52 58 79 - snails
La Ferme de Courtille - Guéret 05 55 52 37 77 - meat
M. Simonnet - Guéret 06 84 66 37 81 - honey
Natuurvoedingswinkels
Bio Creuse - avenue de l'Europe - 23000 GUERET - +33 (0)5 55 52 50 50